NIELSEN & NIELSEN

Tlf: (+45) 38197698/24477698
ivaa@mail.dk

Lektion 2 - Koriander

Koriander er nr. 2 på verdenshitlisten over krydderurter - kun overgået af persille 

De grønne korianderblade i potter fås efterhånden hos alle grønthandlere og supermarkeder og er også nemme at så selv i potter, altankasser eller i haven. Planten er etårig, men sår sig selv flittigt, så man kan have den på samme plads år efter år 

Roden kan også spises og skal behandles ligesom andre rodfrugter, altså renses, eventuelt skæres i mindre stykke og koges eller steges. Hos nogle indvandrer-købmænd kan man købe koriander i bundter med rod 

Frøene er et krydderi for sig selv. De tørrede frø, kender de fleste, men frøene kan også spises grønne, hvor de smager som en blanding af korianderblade og de tørrede frø

Anvendelse:

Koriander og persille er vældig gode venner. Prøv f.eks. en kartoffelsuppe med de 2 krydderurter, se under "opskrifter" 

Andre gode venner til korianderen er chili, hvidløg og lime. En avocado i både overhældt med en hakket blanding af disse + lidt olivenolie og salt - det er noget, der giver ny energi 

Eller rå-marineret fisk (f.eks. lyssej) overhældt med olivenolie, limesaft og revet limeskal, mørkt rørsukker, lidt knust allehånde, havsalt, hakket chili, hvidløg og så selvfølgelig masser af hakket koriander 

En salsa af hakket rødløg, tomater, chili, evt. hvidløg, koriander salt og limesaft er et skønt tilbehør til al slags kød 

Grillede aubergineskiver dryppet med yoghurt-hvidløg-koriander dressing - uhm! 

Kom stødt korianderfrø i æbletærte (eller andre æbledesserter) eventuelt sammen med kanel