NIELSEN & NIELSEN

Tlf: (+45) 38197698/24477698
ivaa@mail.dk

Lær at bruge urterne

Rund -kurv [1]

Krydderurter i maden giver lige prikken over i'et. De gør retten til noget særligt. Det kan synes forvirrende, hvis man ikke har prøvet det før. Der er så mange krydderurter at vælge imellem. Det er en god idé at begynde med en opskrift, der anvender 1 eller 2 krydderurter. Når smagen af den enkelte urt så er blevet bekendt, kommer det rigtigt spændende: at skabe sine egne, helt specielle retter med krydderurter.


Det er næsten lige som at smage på vin. Tag et rent blad af en urt og tyg det. Det skal ikke synkes - bare lad smagen fylde på tungen og i munden.

En god begyndelse er at tilsætte den friskhakkede urt til noget kendt, f.eks. smør, creme fraiche eller kogte kartofler. Så opnås en idé om, hvor meget urtens smag "fylder", og hvor stor en mængde, man selv har lyst til at bruge.

Begynd at lege med krydderurterne. Kom lidt rosmarin eller estragon på kartoflerne, drys oregano på pizzaen eller i pasta-saucen, læg timiankviste ved en steg i ovnen. Det er hurtigt lært, hvad man kan lide, og hvor meget der skal bruges af den enkelte urt.

Klik på de enkelte urter herunder og få tips til anvendelsen.